شعبانی مدیری در تراز انقلاب اسلامی

ساخت وبلاگ

شعبانی مدیری در  تراز انقلاب اسلامی

علی شعبانی  پس ازاینکه حجت الاسلام قدرتی در نیمه دوم سال 1400 مسئولیت  معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه را برعهده گرفت به عنوان رئیس کل دادگستری استان قزوین منصوب شد تا اینکه رییس قوه قضائیه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفوی‌نیا را به عنوان رئیس کل جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب کرد تا مدیریت شعبانی بیش از 27 ماه ادامه پیدا نکند.

استان قزوین در حوزه مدیریت دادگستری بزرگانی همانند مرحوم کریمی راد که همگان از وی به نیکی یاد می کنند را تجربه کرده است اما بی شک علی رغم اینکه دوران مدیریت شعبانی به عنوان رئیس کل دادگستری استان قزوین به هر دلیل کوتاه بود لاکن  سبک مدیریت شعبانی در رعایت حقوق بیت المال و اخلاق برجسته بود.

از ویژگی های مدیران دهه اول انقلاب می توان به اخلاص ، صداقت ، سادگی ، پاکدستی ، فداکاری ، مردم داری ، بی توجهی به منافع شخصی و گروهی و عدم وابستگی به پست و مقام آنها اشاره کرد ؛ و بی تردید یکی از موئلفه های اصلی موفقیت مدیریت در آن دوران وجود چنین  مدیران با این چنین ویژگی ها بوده است.

در دوران فعلی با توجه تغییرسبک زندگی و سیستم مدیریت کشور ، پیدا کردن مدیری که دارای ویژگی های مدیران دهه اول انقلاب باشد دشوار و سخت به نظر می رسد؛ اما  در فضای مدیریت استان قزوین که شهیدانی چون رجایی ، بابایی درآن تربیت یافته اند می توان مدیرانی را یافت علی رغم اینکه از اختیارات و قدرت گسترده برخوردار بودند؛ اما سبک و سیاق مدیریت آنها همانند مدیران دهه اول انقلاب بوده است.

علی شعبانی رئیس کل سابق دادگستری استان قزوین از معدود مدیرانی بود علی رغم اینکه از قدرت و اختیارات گسترده  برخوردار بود و بستر و فضای مناسبی برای برخی از فعالیت ها و حتی سوء استفاده ها برایش فراهم بود اما به دلیل برخورداری از روحیه انقلابی ،عزت نفس و خودسازی هرگز از قدرت و اختیارات در جهت منافع شخصی و گروهی استفاده نکرد وهمواره  مر قانون و اجرای عدالت خط قرمزش بود.

شعبانی هرگز و هرگز اجرای عدالت و قانون گرایی را در پای مصلحت اندیشی های شخصی ، سیاسی و گروهی و ...ذبح نکرد  و در مدت مسئولیت خود بر خلاف برخی از مدیران حتی سطوح پایین به دنبال راه اندازی تشریفات ، تیم  و ورود به  برخی بانده های قدرت و ثروت  و مسائل پشت پرده که پای مدیران را به ناکجا آباد ها می کشاند، نبود.

شعبانی قبل از برعهده گرفتن مسئولیت دادگستری استان  قزوین مدیری بی ریا ، فروتن، پرکارو ساده پوش بود و در زمان مسئولیت نه تنها در رفتار او تغییری ایجاد نشد بلکه بعد ازدر اختیار گرفتن مسئولیت میزان تقید اخلاقی و ملاحظات و حساسیت وی به برخی از امور شخصی بیشتر وسخت ترشد.

بر اساس شنیده های صاحب قلم شعبانی حتی در بحبوحه حوادث و اعتراضات سال 1400 نیز توصیه و تاکیدات دستگاه های امنیتی برای حفاظت از خود به عنوان یک شخصیت حقوقی تاثیر گذار استان قزوین را نپذیرفت که مبادا هزینه ای به بیت المال تحمیل  شود و یا بین وی و مردم عادی تفاوت و فاصله ای ایجاد شود.

در شرایط کنونی بستر بسیاری ازاعتراضات و نارضایتی مردم در امورمختلف به عملکرد ضعیف برخی از مدیران ،  تبعیض ها و سوء استفاده مدیران و اطرافیان آنها از جایگاه ها باز می گردد که این نوع عملکرد ، مردم را نسبت به نظام و انقلاب بد بین و ناامید می کند؛  اما در مقابل عملکرد درست ، موفق  ، سالم و  بدون تبعیض تعداد دیگری از مدیران مردم را نسبت به اصل نظام و انقلاب خوشبین و امیدوارمی سازد؛   در همین راستا عملکرد شعبانی را می توان در بین مدیرانی که مردم را نسبت به انقلاب و نظام خوشبین می کنند،  قرارداد و بی شک چنین مدیرانی سرمایه های اصلی نظام و انقلاب و سربازان واقعی ولایت محسوب می شوند .

شعبانی حتی در پرونده های حساس و پر سرو صدای  استان با پرداخت هزینه و به جان خریدن برخی تهمت ها و تخریب ها  و بر اساس سنت بزرگان دینی بر اجرای مر قانون و عدالت بدون هیچ گونه تبعیض در راستای  دفاع از احدی از افراد جامعه تاکید کرد و اجرای قانون و عدالت را در برابر برخی از مصلحت اندیشی ها ذبح نکرد هر چند که تصمیم او خوشایند برخی ازآقایان و مدعیان قرار نگرفت و شاید هم هزینه آن را پرداخت کرد.

 در حالی است که در روزگار فعلی  بسیاری از مدیران برای رسیدن به دون پایین ترین پست ها رایزنی و پیگیری زیادی می کنند اما شعبانی تلاش و پیگیری برای در اختیار گرفتن پست اداره کل دادگستری استان قزوین نکرد  ودر هفته های اخیر حتی اگر در جریان تغییر خود هم قرار داشته است، تلاشی برای ابقاء نکرده است.

می توان ادعا کرد که شعبانی با نیت الهی ، خالص و سلامت مدیریت دادگستری استان قزوین را برای خدمت به مردم و اجرای عدالت پذیرفت و با توجه به خودسازی درونی به دوراز هرگونه جو زدگی و با سلامت و بدون کوچکترین سوء استفاده شخصی با مسئولیت خداحافظی کرد.

البته بی شک شعبانی همانند تمام مدیران دارای نقاط ضعف هم بوده و نقد های نیز در برخی از شیوه های مدیریت  وی از جمله اینکه رییس کل دادگستری سابق استان آنگونه که ضرورت داشت ازجسارت و قاطعیت لازم و بازدارنده در مواجه با برخی از تصمیمات و امور داخلی حوزه مسئولیت برخوردارنبود حال اینکه نظر و رای وی باید درمجموعه دادگستری استان فصل الخطاب می بود.

 هر چند که هیچ مدیری نمی تواند ادعا کند که عملکرد و رفتار او در تمام موضوعات و مسئولیت ها دقیق و کامل  بوده است؛ اما مدیریت در حکومت اسلامی و انقلابی نباید آنچنان پیچیده  ؛ تودرتو ، غبارآلود و رازآلود باشد که تحمل مدیری پاک دست ، صادق و  شفاف در آن جای نداشته باشد،  بلکه  شایسته بود به جای حذف مدیرانی چون شعبانی ،چنین مدیرانی با رفع نقاط ضعف، تقویت و تکثیر شوند تا این مدیران از اقلیت فعلی به اکثریت تبدیل شوند. 

و سخن پایان اینکه استان سیستان و بلوچستان به لحاظ مدیریت در حوزه قضایی در تراز مدیریت استان های تهران ، اصفهان ، آذربایجان غربی ، خراسان رضوی  قراردارد لذا باید دید حضور مدیر کل دادگستری چنین استانی در استان قزوین که در ردیف استان های آرام اما بالقوه برای برخی از بحران ها قرار دارد به جهت مدیریت و جلوگیری از بحران های احتمالی از جمله بحران شرکت های پیش فروش خودروی  بوده است یا اهداف دیگری در این جابجایی وجود دارد؛ در این خصوص در آینده و گذشت زمان بیشتر می توان در این خصوص سخن گفت.

رسانه‌هایِ مدیران چرا؟...
ما را در سایت رسانه‌هایِ مدیران چرا؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fbaranetedald بازدید : 35 تاريخ : پنجشنبه 10 خرداد 1403 ساعت: 18:08